Filmele cu dragoni introduc spectatorii intr-o lume ireala. Un personaj de poveste, infricosator, dragonul este in general centrul atentiei intr-un film. De obicei reprezentat ca un personaj negativ, personajele principale incearca sa-l opreasca din atacarea unei comunitati. Insa, exista si filme in care dragonii sunt personaje pozitive, in care lupta impotriva raului.

SursaDragonheart

Un film de actiune si de comedie, „Dragonhearteste unul dintre filmele in care dragonul este un personaj pozitiv. Numit „Draco”, este ajutorul unui cavaler, care se lupta impotriva unui tiran. In povestea plina de actiune a filmului, apar si cateva parti de comedie, care fac aceasta poveste demna de a mentiona ca este unul din cele mai bune filme cu dragoni.


Sursa

Harrysi prietenii lui se intalnesc cu o multime de fiinte spectaculoase si in special cu multi dragoni. Cel din partea a doua a filmului despre „Talismanele mortii”, desi are o aparitie scurta, este unul deosebit. Un dragon alb, care si-a pierdut vederea, este cel care le ofera eroilor o scapare de exceptie, dupa ce l-au descoperit in subsolul pe care il pazea.

Regatul de Foc
Sursa

Regatul de Foc” se bazeaza pe o poveste apocaliptica. In acest sceanriu, Londra este atacata de dragoni care scuipa flacari si care reusesc astfel sa distruga totul in calea lor. Un grup de supravietuitori locali, alaturi de cativa militari americani se hotarasc sa puna capat acestei terori pentru a salva orasul si intregul regat. Scenele in care sunt distruse simbolurile Londrei au fost unele dintre cele mai captivante, datorita efectelor speciale utilizate.

Beowulf

Beowolf
Sursa

Filmul este o reprezentare animata foarte interesanta. Din pacate, la momentul aparitiei, nu a fost apreciat in totalitate de public, insa chiar merita toata atentia. Unul dintre cele mai remarcabile aspecte este legat de felul in care a fost realizat dragonul, ce domina in mare parte scenele filmului, si care, in anumite imagini, pare mai real si mai bine realizat chiar decat personajele umane ale animatiei.

Dragonslayer
Sursa

Unul dintre cele mai violente filme realizate de Disney vreodata, povestea animata „Dragonslayereste una plina de suspans si de emotii. Dragonul este numit „Vermithrax Pejorative”, un nume cat se poate de complex pentru un astfel de personaj, dar care merita astfel toata atentia. Designul dragonului hranit cu fecioare de un monarh corupt a avaut la baza o multime de efecte speciale, care au dus in final la imaginarea unuia dintre dragonii care trebuie tinuti minte.

Cum sa-ti dresezi dragonulSursa

Cel mai adorabil film de animatie cu dragoni spune povestea unei comunitati vikinge care se lupta cu turme intregi de dragoni. Hiccup, fiul conducatorului satul, descopera un dragon, pe care localnicii il numesc Night Fury, dar caruia el decide sa-i spuna Toothless. Cei doi se impreietenesc, formand o pereche amuzanta si pusa pe tot felul de aventuri, iar Hiccup afla ca dragonii erau de fapt neintelesi de oameni. El reuseste sa le arate in final si celorlalti ca dragonii sunt buni, in care animalele de companie sunt un pic ciudate.

Acestea sunt cele mai bune 6 filme cu dragoni. Fie ca sunt o intruchipare a binelui sau a raului, dragonii de pe marile ecrane au impresionat intotdeauna, prin efectele speciale. In plus, aceste personaje aduc intotdeauna o nota de fantastic filmelor in care apar, ceea ce le face si mai atractive pentru publicul dornic de scenarii imaginare. Care dintre aceste filme a fost cel mai bun?